Tréningek

Storytelling coaching –

Kurzus coachoknak, trénereknek

 

A történetek, mesék, filmek sok bölcsességet, üzenetet hordoznak az egyén fejlődése, a hatékonyabb szervezeti, magánéleti jelenlét vonatkozásában. Az egyéni coaching, de a tréningfolyamatok tudatosító módszereihez is segítségül hívhatók az emberi történetek, mesék jelenetei, filmbeli események.

Coach-ként gyakran érezhetjük úgy, hogy az ügyfél, dilemmája, problémája, célja nehezen tör a felszínre, nem igazán tudatosul a felismerés szintjén. Ez a folyamatban egy elakadásként jelentkezhet, amikor a verbális szinten, már nem feltétlenül elég a megfelelő kérdezéstechnika, a rávezető, irányított kommunikáció. Mint amikor egy elkerített résznek nem találjuk a bejáratát, csak megyünk rajta körbe-körbe, de mindenütt csak a kerítést látjuk.

A storytelling coaching egy olyan módszertani segédeszköz, amely a történetek által ábrázolt karakterek, események elemzésével, feldolgozásával segít megérteni egy-egy nehéz helyzet, dilemma természetét. Az ember évezredek óta használja a tudásátadásra, szemléletalakításra, közösségi- szervezeti kultúrájának fejlesztésére, értékeinek továbbadására a történeteket, legendákat, meséket. Segíthetnek számunkra is megalkotni egy olyan megértési kontextust, amelyben végigkövethetjük egy-egy erőforrás mozgósítását, probléma megoldását.

A storytelling coaching hatékonysága többek között abban rejlik, hogy

 • a nyelvi gondolkodás mellett aktiválja a képi gondolkodást, a képzeleti munkát, a kreativitást, ösztönzi a másfajta nézőpontok, újszerű megoldások kipróbálását.
 • a gondolkodás a racionális megismerés mellett fejlődik az érzelmi intelligencia és az intuitív megismerési funkció, láthatóvá válnak figyelmünk tudattalan takarásában lévő elemei.
 • a történetek modell- és tükörfunkciói támogatják az alaposabb ön- és társismereti folyamatokat, a belső erőforrások, lehetőségek eredményesebb feltárását.

A képzés tartalma, tematikája:

A csoportmunka-, tréning jellegű képzés a módszer elmélete mellett, gyakorlati feldolgozással – az „egyrétegű” direkt tanulságot magában hordozó tanmeséken, adomákon keresztül a varázsmesék rejtett szimbólumrendszeréig – is megalapozza a történetelemzéssel támogatott megismerés témáját.

A kurzus lehetőséget kínál napjaink modern történeteinek alkalmazási lehetőségeire is, de saját történeteink, képzeletünk is projektív felületet képeznek belső erőforrásaink feltárására.

Az alapvetően eszköz-központú képzés célja, hogy az „érzékszervek” élesítésével alkalmazzon a résztvevők tevékenykedtetésen alapuló eszközformákat. A képzés része a kreatív, vizuális ábrázoló, rajzos, konstrukciós feladatok hatékonyságot növelő alkalmazása is.

 •  a történetek archaikus és szervezeti vonatkozása, funkciói a kliens fejlődésében
 •   a tanmesék, példabeszédek direkt tanulságfeltárása
 •   a mitológia, a mese kreatív értelmezése, szimbólumok az ember életében – gyakorlati feldolgozása
 • történet- és meseelemzés gyakorlata
 • saját történetek, történetszövés, projekciós lehetőségek az ember életében
 • filmes coaching

 A Coaching Percek 2 napos kurzusának keretében megtapasztalhatjuk, hogy a történetek, mesék, hogyan mozgósítják megismerési funkcióinkat, miként fejlesztik az érzelmi intelligenciát.
A problémák megoldásában, erőforrásaink aktiválásában hogyan teszik hatékonyabbá az önismereti munkát.

Várok szeretettel minden olyan kollégát, aki:

 •  gyakorló coach-ként egy új hatékony módszertani eszközt szeretne megismerni
 •  trénerként szívesen alkalmaznának történeteket, meséket a gyakorlatok kontextus építéséhez

Hamarosan induló csoport:

A tréning helyszíne:
SERENDO Tréningcentrum
1114 Budapest, Bartók Béla út 9. fsz. 4.

Ideje: 2017. október 20-21. 9:00-16:00

Jelentkezési információk:

Erdei Sándor
Coach | Tréner
Telefon: +36 20 382 2716
E-mail: erdeisandor@coachingpercek.hu
web: https://www.coachingpercek.hu/

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 25.

Részvételi díj:
A teljes árú részvételi díj: 95 000 Ft

Early Bird kedvezmény 2017. szeptember 10.-ig az első 5 jelentkező részére 80 000 Ft/fő

[download id=”3723″ template=”Jelentkezési lap – docx”]